Om at sluge en kamel

Hvad vil det sige, at sluge en kamel? Hvor kommer udtrykket fra og hvilken betydning har det i dag? Ifølge Den Danske Ordbog bruges udtrykket “sluge en kamel” i overført betyding, og betyder det at “acceptere eller gå med til… Læs mere »

Mønstrebrydning, er det en god idé?

Hvad er et mønster? Et sæt af muligheder. En måde at afbilde verden på. Men det der gør mønstret er også det der udlades. Mellemrummene. De tomme felter som ikke tegnes ind. Dvs. de muligheder der udlades. Når vi, i… Læs mere »

Er du syg, eller bare ked af det?

  Er du syg, eller bare ked af det? Grunden til at jeg stiller spørgsmålet, er for at afklare hvordan du selv ser på din egen situation. Selvfølgelig kan det tænkes, at en læge eller psykiater ville sige, at du… Læs mere »

The aspirations of a robot

When I was growing up science fiction was full of stories of robots aspiring to become human. Of mechanical chimeras that expressed a desire to desire, and in that expression, often unacknowledged, achieved their aim. Philip K. Dick’s Do Androids… Læs mere »

Mindfulness — hvad er det i virkeligheden?

  Mindfulness. Det er ikke en teknik. Ikke noget du kan lære på hverken en kort workshop eller et langt kursus, med eller uden en masse powerpoints og snak. Det er ikke et californisk quick-fix af dine problemer (hvis det… Læs mere »

At sige det usigelige (et brev)

Vi kender alle til det at have brug for at tale. Og for at tale ud. For at blive hørt og for at vide sig forstået. Men vi kender også det, at være blevet tilskyndet til at sige noget, for… Læs mere »

Leadership and the Human Condition

I happened to read a post by Ram S. Ramanathan yesterday that I found quite interesting and tangentially related to what I have been looking into recently, as for instance in this recent piece. In Ramanathan’s post “Cut in Half:… Læs mere »

Psychology and the lack of culture

It is telling that in our times such situations as that which I shall sketch out for you take place. A human being who is suffering from a very recent loss visits a psychologist because they are in pain and… Læs mere »